maandag 29 januari 2007

Neale Donald Walsch: God spreekt over religie

Neale Donald Walsch is bekend geworden door de bijzondere conversaties met zijn op het eerste gezicht wat minder voor de hand liggende gesprekspartner, eh... God. Aan de andere kant, wat let je om verhaal te gaan halen bij de hoogste in rang? Hieronder enkele opmerkelijke uitspraken 'uit de hoogte', opgetekend in 'De nieuwe openbaringen' van Walsch, verschenen in 2003, over mensen en religie:

■ Het hele punt is dat er vele geschriften en talloze heilige boeken zijn en dat jullie altijd doen alsof er maar één is. Alleen jullie heilige geschrift is dan werkelijk heilig. De rest is in het gunstigste geval een armzalig substituut en in het ongunstigste geval heiligschennis. Bovendien is er niet slechts één Heilige Schrift, er is ook slechts één manier om deze Schrift te interpreteren: jullie manier.

■ Het zijn jullie georganiseerde religies die door middel van hun meest gewijde geschriften hebben duidelijk gemaakt dat wreedheid en doden een acceptabele reactie is op de zwakheden en onderlinge verschillen van de mensen.

■ Hoe groter jullie denken te zijn, des te kleiner worden jullie. Hoe beter jullie denken te zijn, des te erger is jullie optreden.

■ Jullie hebben enorme vooruitgang geboekt in de capaciteit om elkaar te vernietigen, maar jullie zijn achtergebleven in het vermogen om met elkaar om te gaan.

■ Mensen die van hun zelfachting zijn beroofd, beroven ook anderen van hun zelfachting. Mensen die niet van zichzelf houden, kunnen niet oprecht van anderen houden. Mensen die zichzelf als onwaardig beschouwen, beschouwen anderen ook als onwaardig.

■ Mensen veranderen niet omdat ze verteld wordt dat ze moeten veranderen. Verandering is een daad van vrijheid, niet een daad van volgzaamheid.

Labels:


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]