zaterdag 3 februari 2007

Grrristelijke schijnheiligheid

In de bijbel staat dat God als eerste de man heeft geschapen en pas daarna -uit diens rib- de vrouw, logisch toch dat alleen mannen volwaardig lid van onze club kunnen zijn? Dat vond de SGP. Totdat de Haagse rechter in september 2006 bepaalde dat de Nederlandse overheid geen subsidie mocht geven aan een partij die in de statuten dicrimineert naar geslacht. Toen de geldkraan dicht werd gedraaid bleken de godsvrezende heren opeens helemaal niet meer zo principieel.

Dat ook elders mannen zich maar al snel gewichtig vinden zodra ze een religieus boek openslaan bleek in het stadje Watertown, New York. Een vrouw van 81, die al 50 jaar les gaf op een zondagsschool, moest worden ontslagen. De Baptistische directeur LaBouf beriep zich hiervoor op een passage uit een brief van Paulus aan Timotheüs : ‘Een vrouw moet leren in stilte en volledige onderworpenheid. Ik geef een vrouw geen toestemming een man iets te leren of hem te overheersen, zij moet stil zijn’.” (2:11-14) .

De Raad van de Baptistische kerk van Watertown heeft te verstaan gegeven dat de bijbel maar een kleine rol heeft gespeeld in het ontslag van Lambert. Welke argumenten er dan wel waren om het oude besje te ontslaan zullen we nooit te weten komen want 'ons christelijk geloof motiveert ons om geen publieke beschuldigen te uiten tegen Mevrouw Lambert.'

http://www.hln.be/hlns/cache/det/art_247058.html

Labels: ,


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]