vrijdag 13 april 2007

Bedenkelijk groepsgedrag?

In maart werd bekend dat tientallen militairen lid zijn van motorclubs als de Black Sheep of de Hells Angels. De militairen werden door Defensie dringend verzocht hun lidmaatschap van 'organisaties die bedenkelijk groepsgedrag vertonen' op te zeggen.

Maarreh... is het leger niet bij uitstek de organisatie die bestaat bij de gratie van 'bedenkelijk groepsgedrag'? Dan is het toch ook niet vreemd dat militairen in hun vrije tijd clubjes willen waarin ze zich net zo primitief kunnen gedragen?

'Defensie heeft een militair geschorst die tijdens de afkoeldagen voor terugkerende soldaten uit Uruzgan op het Griekse eiland Kreta afgelopen weekend een collega met een bierfles op het hoofd heeft geslagen. De krant meldt ook twee andere incidenten. Zo zijn twee militairen door Grieken in elkaar geslagen, waarbij een van hen op twee plaatsen een breuk in zijn schouder opliep en is een militair opgepakt voor openbare dronkenschap. Bijna alle militairen die op missie zijn geweest in Uruzgan moeten voordat ze terug gaan naar huis deelnemen aan een zogenoemd 'adaptatieprogramma' op Kreta. Overdag krijgen zij daar gesprekken waarbij een hulpverlener en een groepsleider aanwezig zijn.'s Avonds kunnen zij in het driesterrenhotel waar zij verblijven gratis lichtalcoholische drank krijgen. Veel militairen gaan daarna nog uit. Het adaptatieprogramma is bedoeld om te voorkomen dat de soldaten na vier maanden zonder alcohol in Afghanistan en met soms heftige ervaringen thuis 'bij moeder de vrouw' helemaal los gaan.'

Labels:


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]