maandag 2 juli 2007

De Alchemist

Voor wie het nog niet kent: 'De Alchemist' van Paulo Coelho, het verhaal van de herdersjongen op zoek naar zijn schat, die uiteindelijk dichterbij bleek dan hij dacht. Hier nog een paar citaten uit dit prachtige boek:

Als nomaden dolen wij schijnbaar verloren door een eindeloze woestijn om ten slotte die plek te bereiken waar ook ons hart zich bevindt.

■ Alles wat op aarde bestaat verandert voortdurend, want de aarde leeft en heeft een ziel en wij zijn een deel van die ziel. Wij zijn alleen bang om te verliezen wat we hebben, onze levens of onze gewassen. Die angst verdwijnt pas wanneer we inzien dat onze eigen geschiedenis en die van de wereld geschreven worden door dezelfde hand.

■ De angst om te lijden is erger dan het lijden zelf, en geen hart heeft ooit geleden wanneer het op zoek ging naar zijn dromen.

■ Er is maar één iets dat een droom onmogelijk maakt, de angst om te falen.

■ Waar je schat ligt, daar zal ook je hart zijn; om de schat te vinden moet je de tekens volgen. God heeft de weg die ieder mens moet gaan beschreven; het is alleen maar een kwestie van lezen wat hij voor jou geschreven heeft. Vergeet niet dat alles één is. Vergeet de taal der tekens niet. En vergeet vooral niet tot het einde van je eigen legende te gaan.

■ Je eigen legende waarmaken is de enige verplichting van de mens. Alles is één. En als je iets wilt, spant het hele universum samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt.

Labels:


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]