donderdag 4 oktober 2007

Jim Marrs en 9/11

Hij is de keizer van de Amerikaanse complotdenkers: journalist Jim Marrs, o.a. bekend geworden door zijn -door Oliver Stone verfilmde- boek over de moord op J.F. Kennedy (The Plot that Killed Kennedy) en het intrigerende 'Regeren vanuit het duister'. Zijn nieuwste boek gaat over 'de waarheid' achter 9/11 (War on Freedom).

Marss wijst er op dat zijn complottheorie over 9/11 allerminst vergezocht is, omdat de CIA al in de jaren zestig geweld tegen de eigen bevolking voorstelde. Uit een interview uit 2003 met de Groene Amsterdammer over 'Operation Northwood':

'Dat gaat om plannen die in 1961, na het echec van de invasie van de Varkensbaai in Cuba, door de CIA en het ministerie van Defensie werden opgesteld met als doel de Amerikanen rijp te maken voor een militaire actie tegen het regime van Castro. Daarin werden als mogelijke strijdmethoden geopperd om 'a series of well-co-ordinated incidents' te plannen in en om de Amerikaanse marinebasis van Guantanamo Bay op Cuba, inclusief het opblazen van vliegtuigen en opslagplaatsen van munitie. Ook werd overwogen een terreurcampagne te beginnen in Miami, zogenaamd uit naam van de communisten, waarbij onder meer Amerikaanse passagiersvliegtuigen zouden worden gekaapt. Het bleef dankzij het verzet van president Kennedy bij plannen, maar er is, kortom, wel degelijk een precedent. Noem me maar paranoïde, maar dan antwoord ik met het beroemde gezegde van de schrijver William Burroughs: ‹Just because you’'re paranoid doesn’'t mean that they are not after you›'.

En over de media in de VS:

'De Amerikaanse media hebben tot nu toe verbijsterend weinig informatie gegeven over de ware toedracht van 11 september. Maar ja, van die media had ik al geen hoge pet op. In de Verenigde Staten is er heden ten dage eigenlijk geen sprake meer van een vrije pers, je hebt alleen nog maar grote concerns die in de eerste plaats zijn gebrand op het verkopen van reclamezendtijd, niet op waarheidsvinding'.

Labels:


Reacties: Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]





<< Homepage

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Aanmelden bij Posts [Atom]